Teatar Oz

Vrtuljak

00
Mihaela Sirotnjak Železnik / Anton Železnik
3 + (predškolski i školski uzrast)

Radi se o intimnoj lutkarsko-pripovjedačkoj predstavi koja kroz interakciju s djecom u središte stavlja odnose među ljudima uvlačeći gledatelja u vrtlog osjećaja i pravih životnih vrijednosti. Inspirirana je našim sjećanjima na djetinjstvo, hrvatskom tradicijskom baštinom i Andersenovom bajkom “Postojani kositreni vojnik”.
Režija/dramaturgija: Mihaela Sirotnjak Železnik
Igraju: Anton Železnik, M.S. Železnik
Glas bake: Olivera Baljak
Scena: Tajči Čekada, Saša Jantolek, Anton Železnik
Kreacija i izrada lutaka: Saša Jantolek
Kostimi: Tajči Čekada
Skladatelji: Zvjezdan Ružić / M.S.Železnik
Majstor tona i oblikovatelj rasvjete: Davor Tomić
Trajanje: 40 minuta

Sadržaj

U središtu zbivanja su brat i sestra . Badnja je noć. Svađaju se i mire. Sjećanje na baku vraća ih u djetinjstvo i oživljava „vrtuljak“ uspomena koje će i vas „zavrtiti“ u krug i odvesti do stare bakine kuhinje, mirisa i okusa, u vrijeme kad su se pored vatre pričale priče („Postojani kositreni vojnik“) i pjevale uspavanke. Na drvenim ćete štapnim konjima dojahati u lunapark gdje će vam se zavrtiti u glavi dok će se sve uspomene spojiti u jedno.

O predstavi

„Vrtuljak“ je nastao na snažnoj emociji i atmosferi, kroz istraživanje u procesu stvaranja u kojemu smo iznjedrili predstvu s različitim umjetničkim izrazima koristeći glumu, lutkarstvo, animaciju predmeta, teatar sjena, „vizualiziranu“ radio dramu, pjevanje i sviranje.
Svatko će unutar ove priče prepoznati i spoznati sebe u vrtuljku sreće i tuge – onog što čini svaki život.
Neizmjerno senzibilna, topla i dirljiva priča o odrastanju, bratskoj ljubavi, obiteljskim odnosima, životnim vrijedostima te o svima onima koji su malko drugačiji i različiti poručuje: „Ne treba svjetiljaka i svjetla, i ne stoji to do sunca i mjeseca, nego treba imati oči koje mogu ugledati hrabrost i dobrotu.“

Galerija


Vrati se natrag »