Teatar Oz

Organizirane posjete

Vrtićarci, školarci, odgajatelji, učitelji, pedagozi!
Ukoliko planirate provesti TERENSKU NASTAVU, zanimljiv IZLET ili doživjeti zaista POSEBAN I NEOBIČAN POSJET KAZALIŠTU – pozivamo vas da se uputite u “NAJMANJE KAZALIŠTE NA SVIJETU” u srednjovjekovni gradić Brseč gdje vam Teatar Oz priprema raznolike varijabilne programe za djecu – predstave, radionice, izložbe, susreti s umjetnicima te interaktivne predstave u prirodi bajkovitog Brseča. Ukoliko želite, možemo upotpuniti vaš kulturni kazališni doživljaj posjetom rodnoj kući Eugena Kumičića u Brseču ili/i zanimljivom Art terariju Zdenka Velčića.

U našem malom kazalištu glumac, scena i publika spajaju se u jedno. Zajedno dišu i osjećaju, osluškuju i mirišu, vide i dotiču. DobroNamDošli!

Usudite se sanjati i nazovite nas na M: 091 884 29 64 ili pošaljite upit na teataroz@gmail.com

SEZONA 2019./2020.
IZ PROGRAMA ODABERITE:

“DOBRO SE DOBRIM VRAĆA”
lutkarsko – igrana predstava za djecu 3+
prema motivima hrvatske bajke “Kako je vojnik postao kralj”
premijera svibanj 2019.

Trajanje: 35 minuta
Grupa: od 25 do 45 djece
Uzrast: 3 – 11 godina
Cijena ulaznice: 40 kn

„Dobro se dobrim vraća“ je poetična lutkarsko – igrana predstava za djecu. Priča o usamljenoj djevojčici Iki koja iz dosade duboko “zaroni”u svoju bezgraničnu maštu i uprizori igru vođenu predmetima koje nalazi u svojoj sobi. Ika i glas iz antiknog radija vode nas na čudesno putovanje – bajku snažne poruke za djecu 21. stoljeća.

Dinamična glazba, visoko estetizirane lutke, iznenanađujući elementi scenografije, svjetleći i umirujući vizualni elementi vode, poetika ptica i zraka, osvještenost vrijednosti i ljepote zemlje, biljaka i prirode, neobičan spoj tradicijskog i suvremenog, tehnologije i ekologije, u kombinaciji sa omiljenom dječjom igrom SKRIVAČA – ono je što će pretvoriti oči svakog malog gledatelja u kaledioskope i dati mu osjećaj da ova predstava poznaje i razumije njegovu u isto vrijeme snažnu i krhku dječju prirodu. Uz poruku vrijednosti dobrote, dobrih djela i očuvanja prirode, ova predstava poručuje da nam u trku kroz život često promiču najljepše stvari.

Klikom na link pogledajte galeriju fotografija i saznajte više o predstavi:

DOBRO SE DOBRIM VRAĆA

_________________________________________________________________________________

“KLJUČARICA”
primorske priče
pripovjedno – lutkarska predstava za djecu i odrasle 3+

Trajanje: 40 minuta
Grupa: od 25 do 40 djece
Uzrast: 3 – 11 godina
Cijena ulaznice: 40 kn

„Ključarica“ – priča čuvarica, zna tajne naroda, promatra, sluša, sakuplja priče i bajke, legende i predaje. Bilježi ih već tisućama godina. Svaku je priču zaključala da bi je sačuvala od zaborava. Onu koju će vam uprizoriti u svoj svojoj čaroliji i vrijednoj poruci ovisi o ključu koji VI odaberete. Možda ćete otključati priču Mala vila, Djevojku iz Ružmarina, Legendu o Šparožnoj Jami kod Kastva, Legendu o Stjeni kod Kraja, Rusalku ili neku zaboravljenu priču o hrvatskim divovima…Tko zna koja vam priča pripada i zašto?

Klikom na link pogledajte galeriju fotografija i saznajte više o predstavi:

KLJUČARICA

__________________________________________________________________________________

“SUSRET S UMJETNIKOM”
Vedran Ružić i Teatar Oz
interaktivna predstava, razgovor s umjetnicima i likovna radionica

Trajanje susreta i likovne radionice: 1h 15 minuta
Grupa: od 30 do 50 djece
Uzrast:
3 – 10 godina
10-14 godina (program prilagođavamo uzrastu)
Cijena ulaznice: 40 kn (u cijenu su uključeni materijali za radionicu)

Zijevajte s Ozovcima i provedite ugodno i zabavno jutro s lutkom Juricom i poznatim umjetnikom, slikarom i glazbenikom Vedranom Ružićem u “Najmanjem kazalištu na svijetu” Teatra Oz.

Susret je zamišljen kao vrlo ležeran razgovor djece i umjetnika poput intervjua koji gledate na televizijskom programu, kao posjet djece umjetničkom ateljeu iz kojeg se čuje muzika. U ateljeu je umjetnik koji slika na svom omiljenom štafelaju, sluša glazbu i stvara. Na ramenu mu sjedi nestašni lutak Jurica. Susret je to u kojemu djeca mogu pitati sve što ih zanima, sudjelovati i naučiti štošta o umjetnosti, umjetnosti kao zanimanju i najvažnije- kako povezivati umjetnosti (slikanje-glazba, ilustracije-pisanje, kazalište-likovna umjetnost i sl.)

Nakon zabavnog i inspirirajućeg susreta slijedi mala likovna ili glazbeno – likovna radionica na temu „Koje je boje glazba“, “Mačke (debele od ljubavi)”, “Slikaj ono što vidiš” i sl. Temu odabiremo ovisno o uzrastu ili po dogovoru.

Vedran Ružić je glazbenik i dipl. likovni umjetnik, skladatelj, dobitnik Porina za najbolji Jazz album 2017.g., ilustrator slikovnica za djecu i dr. Više o V. Ružiću pogledajte klikom na link:
https://vedranruzic.com/_____________________________________________________________________________