Teatar Oz

Najmanje kazalište na svijetu

14„Najmanje kazalište na svijetu“ otvoreno je u travnju 2015. g. u sklopu 4. Festivala Neovisnih kazališta Republike Hrvatske – FEN festivala. Nalazi se u Brseču bb, srednjovjekovnom gradiću smještenom na litici visoke obale.

Jedinstveni je to multidisciplinarni art projekt na ovim prostorima, umjetnička kuća, imaginarij u koji ulaze oni koji se usude sanjati. Ono je nastavak naše višegodišnje igre s djecom i za djecu, naša vizija stvaranja i jedan od načina na koji živimo kazalište.

Sastoji se iz dvije međusobno komplementarne cjeline.
Jedna je produkcijski kreativni inovativni multifunkcionalni prostor „Najmanjeg kazališta na svijetu“. Druga je Atelje puhačkih glazbala – interaktivni prostor s tradicionalnom radionicom za restauraciju i popravak glazbala „otvorenog“ tipa namjenjena i edukativnim posjetama i slušaonicama.

„Najmanje kazalište na svijetu“ je i eksperimentalni studio u kojem istražujemo i stvaramo predstave, glazbeno – scenska uprizorenja, održavamo radionice, organiziramo posjete u suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama.

Ovdje dovodimo u goste domaće i strane umjetnike te održavamo predstave iz vlastite produkcije.

„Najmanje kazalište na svijetu“ neomeđeno svojim zidovima privlači djecu, dramske umjetnike i kazališta, dječje pisce i poete, likovne umjetnike, glazbenike i povremeno pretvara mali mediteranski grad u pozornicu i pozornicu u grad. Omogućava posjetiteljima da kroz umjetnički uzbudljive sadržaje na trenutak zastanu u potrazi za izgubljenim vremenom uvučeni u atmosferu ambijenta, u srce samog mjesta hodajući kroz uličice i stepeništa izlizana i uglačana protokom vremena.

Organizirane posjete

Ukoliko planirate provesti terensku nastavu, zanimljiv izlet ili samo posjet kazalištu obavezno se uputute u srednjovjekovni Brseč gdje vam Teatar Oz priprema raznolike varijabilne programe – organiziranje i izvođenje predstava, glazbeno – scenskih uprizorenja, radionica, izložbi, susreta s umjetnicima – u prostoru „Najmanjeg kazališta na svijetu“ te interaktivne predstave u prirodi bajkovitog Brseča, posjet rodnoj kući Eugena Kumičića i dr.

Otvorenje “Najmanjeg kazališta na svijetu”