Teatar Oz

KLJUČARICA

lutkarsko-igrana predstava za djecu 3+
prema motivima narodnih priča iz hrvatskog primorja

Uzrast: 3 + (predškolski i rani školski uzrast) i roditelje
Trajanje: 35 minuta

O predstavi:
Autor/režija/dramaturgija/glazba: Mihaela Sirotnjak Železnik
Igra: Mihaela Sirotnjak Železnik
Scenografija, oblikovatelj i kreator lutaka : Tonči Adulmar, Anton Železnik
Kostimografkinja: Tajči Čekada
Glazba: etno sastav “Veja” / Mihaela S. Železnik
Majstor tona i oblikovatelj rasvjete: Davor Tomić, Srđan Badurina
Sudjelovali i pomogli: Marko Anić, Lado Bartoniček, Srđan Badurina, Dino Marković, Ratka Višnić, Đurđica Bokor i dr.

„Ključarica“ – priča čuvarica, zna tajne naroda, promatra, sluša, sakuplja priče i bajke, legende i predaje. Bilježi ih već tisućama godina. Svaku je priču zaključala da bi je sačuvala od zaborava. Onu koju će vam uprizoriti u svoj svojoj čaroliji i vrijednoj poruci ovisi o ključu koji VI odaberete. Možda ćete otključati priču Mala vila, Djevojku iz Ružmarina, Legendu o Šparožnoj Jami kod Kastva, Legendu o Stjeni kod Kraja, Rusalku ili neku zaboravljenu priču o hrvatskim divovima…
Tko zna koja vam priča pripada i zašto?

„Ključarica“ je prva predstava projekta „Najmanje kazalište na svijetu u gostima“ Teatra Oz.
Njime produkcije koje su namijenjene prvenstveno za izvedbe u našem kazalištu u Brseču želimo približiti većem broju publike nudeći joj, osim vrhunskih „malih“ kazališnih ostvarenja, atmosferu naših izvedbi u „Najmanjem kazalištu na svijetu“.
Kroz proces istraživanja naša promišljanja o „drukčijem“ kazalištu za djecu materijalizirali smo upravo u produkciji predstave „Ključarica“, autorskom projektu Mihaele Sirotnjak Železnik.
Intimna i interaktivna predstava, tkana je čistom dječjom igrom i poetskom atmosferom te glazbom kraja iz kojeg dolazi priča. Koncipirana je kao kazališno „buđenje svih osjetila“ u kojem se isprepliću pripovijedanje, lutkarstvo, gluma i glazba stvarajući jedno malo veliko kazalište uhvaćeno u trenutak magije u sugestivnom oživotvorenju bajki, legendi i predaja.
Zaboravljene narodne priče otrgnuli smo iz zaborava, oteli sa požutjelih stranica i vizualizirali u punokrvnu predstavu za djecu koju, osim vlastitih autorskih songova, oplemenjuje glazba etno skupine „Veja“ te scenografija inspirirana dječjim igračkama i igrama.

“Budite i vi
Djeca Ključari
Priča čuvari
Ključarice
Priča čuvarice”

GALERIJA


Vrati se natrag »