Teatar Oz

Drvo ima srce

Shel Silverstein
3 + (predškolski i školski uzrast)

Jeste li ikad zakoračili u šumu i osjetili da vas netko promatra? Jeste li ikad pomislili da stabla u šumi mogu ispričati nevjerojatne priče stare stotinu godina? Jeste li ikad pronašli stablo koje diše, govori, stablo koje vas čuva i razumije? Ako jeste, tada ste pravi sretnik! (više…)

Režija/dramaturgija/glazba: Mihaela Sirotnjak Železnik
Igraju: Anton Železnik, M.S. Železnik
Scena: Lorena Žuvić
Kostimi: Tajči Čekada, Luči Vidanović
Majstor tona i oblikovatelj rasvjete: Davor Tomić
Trajanje: 40 minuta

„Drvo ima srce“ je lutkarsko-igrana predstava koja nosi snažnu ekološku i moralnu poruku. Prikaz je dirljive priče koja prati odnos između čudesnog stabla i dječaka koji odrasta. Dječak se mijenja iz bezbrižnog djeteta koje traži samo mjesto za igru u zaljubljenog tinejđera koji želi novac, iz tinejđera u ozbiljnog poslovnog čovjeka koji želi obitelj i kuću, da bi se na kraju vratio prirodi i kao umoran starac tražio samo mirno mjesto za odmor. Lik Lude gljive simbol je prolaznosti vremena.
Ako smo sretnici, odrastamo tako da mi trebamo druge i drugi trebaju nas. Naše trebanje nije ništa čega se moramo sramiti ili proklinjati. Ta potreba čini davanje i primanje mogućim.
Ovo je priča je o bezuvjetnom prijateljstvu i ljubavi poput one između majke i djeteta, priča o davanju i uzimanju, djetinjstvu i bezbrižnosti, odrastanju, zaljubljivanju, potrebama čovjeka, tuzi i sreći.

GALERIJA


Vrati se natrag »