Teatar Oz

DOBRO SE DOBRIM VRAĆA

lutkarsko-igrana predstava za djecu 3+
prema motivima hrvatske bajke “Kako je vojnik postao kralj”

UZRAST: predškolski (3+) i rani školski uzrast (1.- 4.razreda)
TRAJANJE: 35 minuta
premijera 25. svibnja 2019. u 18h

Klikom na link pogledajte kratki video (teaser) predstave:

https://www.youtube.com/watch?v=vVm5u9mPrak

O predstavi:
Autor: Mihaela Sirotnjak Železnik
Redateljica/ dramaturginja/ autorica glazbe: Mihaela Sirotnjak Železnik
Igra: Mihaela Sirotnjak Železnik
Oblikovateljica i kreatorica lutaka: Margareta Peršić
Scena i rekviziti: Margareta Peršić/ Davor Peršić/ Anton Železnik/ Tonči Adulmar/ Anamarija Popović
Kostimografkinja: Iva Magdić
Autor aranžmana i orkestracija: Olja Dešić
Majstor tona i rasvjete/ glazbena produkcija/ snimanje: Davor Tomić
Oblikovatelj rasvjete: Srđan Badurina
Glasove posudili: Damir Orlić i Gloria Fabijanić-Jelović
Snimano u studiju: Maraton i Megaphone

„Dobro se dobrim vraća“ je poetična lutkarsko – igrana predstava za djecu. Priča o usamljenoj djevojčici Iki koja iz dosade “zaroni” u svoju bezgraničnu maštu i uprizori igru vođenu predmetima koje nalazi u svojoj sobi. Ika i glas iz antiknog radija vode nas na čudesno putovanje – bajku snažne poruke za djecu 21. stoljeća.

Bajka je to o jednom Siromahu i njegovom životnom putu na kojem čini samo dobro, pomaže životinjama (riba, ptica) i biljkama (ružmarin) koje susreće. No, na tom putu susretne i Kraljicu Čarobnicu koja obeća dati kraljevstvo onome tko se tako dobro sakrije da ga ona ne može pronaći. Siromah se odluči poigrati sa Kraljicom. U ritmičnoj igri skrivača pomažu mu životinje i biljke kojima je on pomogao na svom putu. I naravno, na kraju uspijeva pobijediti Kraljicu jer DOBRO SE UVIJEK DOBRIM VRACA, istim putem korača.

Dinamična glazba, visoko estetizirane lutke, iznenanađujući elementi scenografije, svjetleći i umirujući vizualni elementi vode, poetika ptica i zraka, osvještenost vrijednosti i ljepote prirode, neobičan spoj tradicijskog i suvremenog, tehnologije i ekologije, u kombinaciji sa omiljenom dječjom igrom SKRIVAČA – ono je što će pretvoriti oči svakog malog gledatelja u kaledioskope. Spoj koji poznaje i razumije dječju, u isto vrijeme snažnu i krhku prirodu.
Kroz prizmu narodne priče, predstava “vrišti” o problemima djece današnjice (usamljenost, ubrzan tempo života, nedostatak vremena i emocija). Uz poruku vrijednosti dobrote, dobrih djela i očuvanja prirode te dobrih strana dosade, ova predstava poručuje da nam u trku kroz život često promiču najljepše stvari.

Hvala svim dobrim ljudima koji su uz nas, dipl.ing. agronomije Anamariji Popović za izradu herbarija, našoj maloj Ledi na inspiraciji i neizbježnom utjecaju, muzama, voden vilama, vilama oblakinjama i drugim čudesnim bićima, hvala svima…


Vrati se natrag »