Teatar Oz

Cirkus kumulus

00Mihaela Sirotnjak Železnik
3 + (predškolski i školski uzrast)

Cirkus Kumulus je inteaktivna i edukativna eko-cirkusko-glazbena predstava. Ne propustite dječjoj publici priuštiti iskustvo u kojem glazbenik, profesionalni mimičar i plesna umjetnica u vrtlogu priče kroz vlastiti umjetnički izraz dopiru do srca mališana.

Režija/dramaturgija: Mihaela Sirotnjak Železnik
Igraju: Jorge Correa Bethencourt, Anton Železnik, Lorena Žuvić
Scena i kostimi: Lorena Žuvić, Luči Vidanović, Anton Železnik, Anja Ferenčić
Glazba: Belfast food, M.S.Železnik
Majstor tona i oblikovatelj rasvjete: Zoran Dumičić
Trajanje: 45 minuta

Sadržaj

Priča se odvija na oblaku koji nastanjuju Cirkusi – ljudi koji žive lagodnim i zabavnim životom uz puno smijeha, radosti, prijateljstva, pjesme i šarenih boja. No, njihovu idilu pokvario je Sivonja – oblak koji širi svoje „sivoliko negativno raspoloženje“ pa su se Cirkusi razmilili diljem svemira putujući plavim vlakom kako bi pronašli način da vrate svoju ugodnu svakodnevicu.

O predstavi

Predstava je inspirirana animiranim filmom Beatlesa „Yellow submarine“ i na vrlo simboličan, poetičan i djeci primjeren način, educira i progovara o aktualnim ekološkim problemima i ljudskom otuđenju. Promovira kreativno mišljenje i izražavanje, intelekt, važnost prijateljstva te osmijeha kao lijeka ljudske duše.
Kažu nam da bismo se trebali igrati i igru učiti od djece pa smo tako kroz našu stvaralačku igru stvorili multifunkcionalnu scenografiju i kostime koji se međusobno prožimaju i transformiraju.
Rekviziti su predmeti iz svakodnevnog života koji se koriste na sasvim drukčiji način, poprimaju novo značenje i funkciju, postaju sredstvo mašte stvarajući jednu novu dimenziju čarobnog svijeta Cirkus Kumulusa
U predstavi se pjeva i svira uživo. Djeca će slušno i vizualno doživjeti usnu harmoniku kao glas „Plavog vlaka“ i klarinet kao glas čovjeka te instrumente reciklirane iz smeća ili nastale od predmeta koji se „transformiraju“ i zvuče kao prava glazbala.

Galerija


Vrati se natrag »