Teatar Oz

4.10 Nedjelja 10.30h i 16.30h “Čarobni napitak za Rusalku” – bajkovito znanstvena radionica za djecu (Brseč)

https://www.facebook.com/events/957304901410489

Prijave i informacije na: teataroz@gmail.com ili 091 884 2964 (Mihaela)

Krenimo kreativno u novo normalno!
Tko kaže da djeca ne vole lirsku bajku? Ova radionica pokazat će vam da je spoj lirske bajke, glazbe i kemije eksplozivna kombinacija! Provedite kreativno jutro u Brseču! U starogradskoj jezgri na svježem zraku !
U ova turbulentna vremena kreativnost je djeci itekako potrebna! Stoga smo za vas pripremili program prilagođen epidemiološkim uvjetima i trenutku u kojem djelujemo:

Tema radionice:
“Čarobni napitak za Rusalku” iz lirske bajke Rusalka – A. Dvorak (nastaloj prema predlošku Andersenove bajke Mala Sirena)
Lokacija; Trg “Dve šterne” ispred kazališta (Brseč)
Sadržaj radionice:
-kratki animirani film (3minute)
– djeca i voditelj “oživljavaju” priču iz lirske bajke Rusalka kroz glumu, glazbu i ples s posebnim naglaskom na čarobni napitak iz priče! (35 minuta)
– “Abrakadabra, Čury mury fuk!” -izrada čarobnog napitka kroz kemijski pokus prema tajnom receptu, dekoriranje čarobnih napitaka (30 minuta)
– Igra / završna aktivnost (5minuta)
Trajanje radionice: oko 1h 10min

Broj djece: maksimalno 15
Uzrast: 5-11 godina
Voditeljica: Mihaela Sirotnjak Železnik

Cijena/donacija (uključen materijal): 45 kn
Prijave i informacije na: teataroz@gmail.com ili 091 884 2964 (Mihaela)
Svoj čarobni napitak i recepturu djeca će ponijeti sa sobom kako bi njime izvršili svoj tajni zadatak!
Roditelji mogu sudjelovati na radionici ili pak zaviriti u “Najmanje kazalište na svijetu”!

Više o radionici:
“Čarobni napitak za Rusalku” jedna je od radionica iz serije radionica za djecu koje objedinjuju lirsku bajku, glazbu i kemiju.
Prema tajnoj recepturi “skuhat će” i čuvat svoje čarobne napitke u malim bočicama ukrašenim etiketama koje će ih zadugo podsjećati na likove i melodije iz svijeta opere ili lirske bajke.
Ideja radionice je potaknuti zanimanje djece za lirsku bajku, skladatelje te vrijeme i mjesto gdje je lirska bajka nastala stavljajući fokus na nadnaravne aspekte, motivirajući djecu da kroz igru otkriju i sami izrade čarobne (ljubavne) napitke, otrove i protuotrove prema tajnim receptima likova iz opera, ujedno istražujući i učeći o kemijskim procesima.
Uz navedenu aktivnost upoznaju se s bogatim izborom izabranih glazbenih djela koje koristimo kroz metodu aktivnog slušanja ili kao pozadinsku glazbu.
Dobrodošli!


Vrati se natrag »