Teatar Oz

O nama

DSC_3764Teatar OZ je profesionalno neovisno kazalište osnovano 2007. godine s ciljem promoviranja i popularizacije kazališne umjetnosti za djecu i mlade.

Posebnost „Oza“ je da predstave nastaju iz dugogodišnje glazbene i iskustvene pedagoške prakse kroz glazbeno-scenski rad sa djecom i za djecu.

Teatar Oz se u svojih devet godina postojanja pozicionirao kao inovativno kazalište prepoznatljivog umjetničkog izraza i kazališne poetike, visokoestetizirano kazalište koje na svijet gleda kroz „dječje naočale“ promišljajući na poseban način.

Osnivači kazališta i njegovi umjetnički voditelji su Anton Železnik i Mihaela Sirotnjak Železnik koji okupljaju mlade, profesionalne glumce i autore, samostalne umjetnike, pedagoge, studente, pjesnike i renomirane glazbenike u svrhu stvaranja alternativnih i kreativnih projekata za djecu i mlade.

Teatar je to u kojem je kvaliteta predstava na prvome mjestu i koje je do sada svojim programima i visokoprofesionalnim pristupom radu podiglo standarde kazališne ponude za djecu.

Teatar Oz u travnju 2015. službeno otvara vrata svog „Najmanjeg kazališta na svijetu“ u Brseču u sklopu 4. Festivala Neovisnih kazališta Republike Hrvatske – FEN festivala te tako dobiva svoje stalno mjesto za djelovanje.

„Najmanje kazalište na svijetu“ jedinstveni je multidisciplinarni art projekt na ovim prostorima – malo kazalište u gradiću od stotinjak stanovnika koje kontinuirano djeluje i dovodi u goste domaće i strane umjetnike te održava predstave iz vlastite produkcije.

Predstave iz stalnog repertoara Teatra OZ sudjelovale su na brojnim festivalima: MDF – međunarodni dječji festival Šibenik / FEN – festival profesionalnih neovisnih kazališta Republike Hrvatske, Opatija / Dani hrvatskog jezika i kulture, Trst / Cest is d’ Best, Zagreb / OGFB – Ogulinski festival bajke / KID-aj, Karlovac / Teatar na Pjaceti, Cres / Kastafsko kulturno leto / Legendfest / Mala glagoljaška akademija, Roč / Labin Art Republika / Festival vizualnog kazališta, Labin i dr.