Teatar Oz

Ljudi

Osnivači i umjetnički voditelji

mihaelaMihaela Sirotnjak Železnik

Rođena 1978.g. u Rijeci. Diplomirala na Visokoj Učiteljskoj Školi u Rijeci 2001. g. gdje stječe zvanje odgajatelja predškolske djece. 2005. g. otvara Glazbeni studio Oz gdje radi kao voditeljica glazbeno – scenskih radionica i škole blok flaute za djecu. Paralelno održava kreativne radionice za odgajatelje i učitelje.

Članica je nekoliko bandova (Šajeta, Gustafi…) te sudjeluje na brojnim festivalima hrvatske glazbe kao prateći vokal i kantautor. 2007.g. zajedno sa suprugom osniva Teatar Oz u kojem djeluje kao redateljica, umjetnička voditeljica, glumica, sklada scensku glazbu i autor je predstava. 2014. otvara i vrata „Najmanjeg kazališta na svijetu“ u Brseču – minijaturni teatar u srednjovjekovnom gradiću, multidisciplinarni art projekt podržan i od ministarstva kulture RH. Članica HCDO-a, HGU-a i HDDU-a. Živi kazalište i kazalište živi u njoj.


toniAnton Železnik

Rođen sam u Rijeci. Osnovna škola, glazbena škola, zatim srednja škola, bavljenje glazbom. Diplomirao sam na Tehničkom fakultetu u Rijeci.
Još od 20. stoljeća djelujem kao samostalni umjetnik – glazbenik surađujući s brojnim eminentnim glazbenicima hrvatske jazz, rock i pop scene i HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci svirajući uglavnom velike i male saksofone.
Moje odrastanje trajalo je nešto dulje od školovanja i glazbenog djelovanja tako da sam se kroz igru u dječjim predstavama našao u kazališnim vodama. Igrao sam se vrlo uporno i ozbiljno. Rezultate su najprije zamjetila djeca, a odrasli nešto kasnije – njima je potrebno malo više vremena da primjete i shvate. 2007. zajedno sa suprugom osnivam Teatar Oz u kojem radim kao ravnatelj, glazbenik, gljiva, stablo, cvrčak, Črnobog i poneki čovjek.


Suradnici

ladoLado Bartoniček

Svestrani riječki umjetnik koji se aktivno bavi glumom i glazbom. Kao glumac-lutkar radio u Gradskom kazalištu lutaka u Rijeci („Čarobnjak iz Oza“ , 2000.g.). Trenutno aktivno djeluje u Teatru Oz i Ri teatru.

Stvara i autorsku glazbu za kazalište, koredatelj i glumac u više hit-komedija i predstavama za djecu Ri teatra. U Teatru Oz glumi u predstavama „Pra priče“ i „Vilibald na božićnom zadatku“.
Osnivač, vokal i autor riječke grupe “Atmospheric”. Samostalni album ambijentalne glazbe “Vrtlog dana” dobitnik je “Porina” 2007. g. za najbolji album urbane glazbe. Koautorska suradnja sa Arsenom Dedićem, Darkom Rundekom, Liviom Morozinom i Leom Deklevom.


lorenaLorena Žuvić

Rođena u Rijeci 1986. godine. Upisuje Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci te stječe titulu magistrice primijenjenih umjetnosti. U svijet kazališta je postupno uvode radionice fizičkog Teatra Rubikon, potom Kreativnog laboratorija suvremenog kazališta KRILA u kojima, osim glumačkog angžmana nastaju i njezini prvi kostimografski i scenografski radovi; za završne produkcije edukacijskog programa te profesionalnu produkciju predstave „Carte Blanche“ i dječju predstavu „Na krovu“.

Od 2012. godine postaje stalni suradnik Teatra Oz i tu započinje svoju glumačko-ko-autorsku, kostimagrafsko-scenografsku avanturu koja traje i dan danas, u predstavama „Cirkus Kumulus“, „Pra priče“, „Vilibald na božićnom zadatku“ i „Mrav, mrav, mrav i cvrčak“. Od 2015./2016. radi kao voditeljica drame u dramskoj školi Try Theatre. Živi, radi i stvara u Voloskom, u kojem zajedno s nekoliko kolega umjetnika vodi atelje „Mala Soba“.


ninaNina Sabo

Rođena u Osijeku 1983. godine. U Zagrebu završila studij filozofije i religijske kulture, uz koji pohađa i glumački studio “Teatra Exit”, kasnije “Kubus”. U Rijeci završila Poslijediplomski specijalistički studij “Gluma, mediji i kultura”. Članica Crvenih nosova, klaunovadoktora. Polazila je brojne glumačke radionice, posuđivala je glas u crtanim filmovima, pojavila se u nekim filmovima te glumila i glumi u predstavama za djecu i odrasle.


geaGea Anić

Rođena je 1999. godine u Rijeci. Svira harfu, frule, ukulele, klavir i pjeva. Pohađa srednju glazbenu školu “Ivan Matetić Ronjgov” i Prvu Riječku Hrvatsku Gimnaziju.

Dugogodišnja je polaznica škole stvaralaštva u Novigradu – radionice scenske glazbe. Ponekad snima i nastupa sa grupom Belfast food i Teatrom Oz, a redovito sa sestrom Nikom i školskim bandom. Kao mala pjevala je u dječjem zboru “Tratinčice” i na festivalu “Kvarnerić”.


jorgeJorge Correa Bethencourt

Rođen u Španjolskoj 1973. Od 2011. živi i radi u Rijeci. Kazališni i mimski umjetnik, izvodač, autor, magistar umjetnosti scenskoga pokreta i pedagog.

Diplomirao je i magistrirao na studiju Dramske korporalne mime, te Režije i pedagogije na The International School of Corporeal Mime u Londonu gdje je i radio kao asistent i umjetnički suradnik s vrhunskim kazališnim majstorima Stevenom Wassonom i Corinne Soum.

Kao izvodač i ko-autor nastupao je na brojnim festivalima u Irskoj, Španjolskoj, Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Velikoj Britaniji, Brazilu, Poljskoj, Indiji, Južnoj Koreji i Hrvatskoj. Završio je magisterij MA Movement Studies na Central School of Speech and Drama u Londonu. U Hrvatskoj surađuje s kazališnim i izvedbenim umjetnicima i udrugama kao što su Studio Lila, Teatar Rubikon, Pomodori Rijeka, Drugo more, Domino, Teatar Oz i drugi.


pinkyDavor Tomić – Pinky

Rođen 1979. godine u Sarajevu, gdje je njegovo niže glazbeno klavirsko obrazovanje, na četvrtoj godini školovanja prekinuto ratom ’92. godine, kada doseljava u Rijeku.
Zaljubljenik u žestoku gitarsku glazbu od malih nogu, tada ispunjava svoju želju i počinje samostalno učiti svirati gitaru, te uskoro oformljuje svoj prvi rock band. Srednju Likovnu školu završava 1998. godine, uz neprestani aktivan glazbeni rad sa bandom, te upisuje Visoku Učiteljsku Školu, također u Rijeci. 2000.godine je suosnivač uspješnog metal banda “Father” koji je kroz 12 godina aktivnosti iznjedrio 2 studijska albuma za “Dallas Records” i stotine koncerata diljem Europe i šire…

Od 2003. se počinje amaterski baviti tonskim snimanjem i glazbenom produkcijom kroz svoj projekt band “Pink Wölf”, što s vremenom eskalira u osnovni i stalni profesionalni posao u studiju “Megaphone” u Rijeci od 2009. godine gdje i danas radi i djeluje. Paralelno uz studio, radi i kao ton-majstor u nekoliko klubova u Rijeci, te “live” za nekoliko bandova (Belfast Food, Kryn, Keops…), a od 2015. i za “Teatar Oz”, gdje svoje djelovanje počinje širiti i u segment rasvjete…dumaZoran Dumičić

Glazbenik. Majstor tona i rasvjete.


tajciTajči Čekada

Djeluje na području modnog dizajna, kostimografije, performansa, fotografije i videa. Svojim radom započinje 2003. u studiju koji se je nalazio u sklopu kluba Palach. 2006. godine u suradnji s tvrtkom M.M.C. pokrenula je ciklus modnih manifestacija pod nazivom Modne novosti. U periodu od 2004. do 2013. aktivno sudjeluje u radu MMC-a i Galerije O.K. često u osmišljavanju zajedničkih projekata sa umjetnicima okupljenih oko tadašnjeg Palacha odnosno K.U.N.S. – a, osobito na području performansa. Svojih do sada je ostvarila desetak.

Od početka rada redovno ostvaruje i razne angažirane, konceptualne i ili avangardne modne kolekcije koje uglavnom predstavlja ne konvencionalnim modnim performansima i lokacijama.
Dizajnira i izrađuje kostime za brojne koncertne nastupe i potrebe snimanja spotova raznih glazbenih skupina, za filmove, kazalište, plesne predstave i sl. Izlagala na mnogim skupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inozemstvu.

tajcicekada.comjantolekSaša Jantolek

Saša Jantolek, rođen 24. siječnja 1968. godine u Rijeci. Umjetničko djelovanje Saše Jantoleka obuhvaća strip, crtež, slike, instalacije, objekte, ironične konceptualne ili „stvarne“ pusteve (pokladne lutke), poetske ilustracije, lutke, pri čemu je konstanta njegovog umjetničkog izražavanja integracija slikarskog i kiparskog, humorističnog, maštovitog i lucidnog, poetskog i grotesknog. Posuđujući fragmente različitih umjetničkih stilova, tehnika i postupaka – na tragu dječjeg izraza, mediteranske senzibilnosti, neo-ekspresionizma, ludizma, autsider arta, art bruta – kroz svoj je rad ostvario karakterističan stil i estetiku. Jantolekova imaginacija odnosi se na ilustraciju životnih sekvenci, intimnih životnih fragmenata njegovih epizodista, često bizarnih uvijek emotivno bliskih i shvatljivih. Član je HDLU Rijeka , HDLU Istre , ULUPUH-a i HZSU-a.
Glavni ulaz „Najmanjeg kazališta na svijetu“ Teatra Oz u Brseču djelo je Saše Jantoleka. Kreira i izađuje lutke za predstavu „Vrtuljak“.

jantolek.com