Teatar Oz

“ŠEĆERNA VILA” – zimska i mirisna kreativna radionica za djecu

U”Najmanjem kazalištu na svijetu” Teatar Oz „iznikao je“ program prilagođen epidemiološkim uvjetima za nova turbulentna vremena.
Naše iskustvo u radu s djecom, umjetnički izraz te prepoznatljivu poetiku svojih produkcija pretočili smo u čaroban radionički svijet u kojem zajedno stvaramo fuziju male dramske forme i integralne kreativno – edukativne radionice.

Jedna u seriji takvih radionica je:

„Šećerna vila“
zimska, mirsna i kreativna radionica za djecu koja integrira bajku, glazbu i likovnu umjetnost


Svojom bajkovitom atmosferom idealno se uklapa u zimsko blagdansko vrijeme, no može se provoditi i kroz čitavu godinu.
U prvom djelu radionice se djeca upoznaju sa čudesnim svijetom bajke „Orašar“ i glazbom P.I.Čajkovskog iz baleta Orašar. Motivirani pričom i glazbom, u drugom djelu radionice, djeca (i roditelji) provode likovnu aktivnost – slikanje mirisne slike „Šećerne vile“ bojama dobivenih od mirisnih začina (cimet, anis, muškatni oraščić, đumbir, čaj…)! Dok slikamo začinima i iz kista se rađa mirisna vila iz mašte i dječjih snova, slušamo „Ples šećerne vile“ iz Baleta Orašar.
Ideja radionice je da kroz tematsku bajku potaknemo djecu na promišljanje o različitim umjetničkim stilovima, djelima i životima slavnih umjetnika. Pruža mogućnost djeci da razvijaju osjetilni svijet, krenu na kreativno istraživački put povezujući razna životna područja i gradeći širu perpektivu, izraze kreativnost na različite načine. Tako grade vlastitu osobnost i razvijaju vlastite potencijale.
Probudimo djeci sva čula!
Naučimo ih kako da slušaju, osjete, gledaju, ali i vide svijet oko sebe. A svijet je pun boja, mirisa i melodija! Baš takvo treba biti i njihovo djetinjstvo!
*
Uzrast: 5 – 12 godina
Trajanje radionice: 1h
Maksimalan broj djece: 10
Voditeljica: Mihaela Sirotnjak Železnik

*
Za uvjete gostovanja, cijenu i sve ostale informacije kontaktirajte:
M: 091 884 29 64 (Mihaela Sirotnjak Železnik)
E: teataroz@gmail.com


Vrati se natrag »