Teatar Oz

Ključarica

prema motivima narodnih priča
Mihaela Sirotnjak Železnik
3 + (predškolski i školski uzrast) i roditelje

Autor/režija/dramaturgija/glazba: Mihaela Sirotnjak Železnik
Igra: Mihaela Sirotnjak Železnik
Scenografija, oblikovatelj i kreator lutaka : Tonči Adulmar, Anton Železnik
Kostimografkinja: Tajči Čekada
Glazba: etno sastav “Veja” / Mihaela S. Železnik
Majstor tona i oblikovatelj rasvjete: Davor Tomić, Srđan Badurina
Trajanje: 35 minuta

„Ključarica“ je prva predstava projekta „Najmanje kazalište na svijetu u gostima“ Teatra Oz.
Njime produkcije koje su namijenjene prvenstveno za izvedbe u našem kazalištu u Brseču želimo približiti većem broju publike nudeći joj, osim vrhunskih „malih“ kazališnih ostvarenja, atmosferu naših izvedbi u „Najmanjem kazalištu na svijetu“.
Kroz proces istraživanja naša promišljanja o „drukčijem“ kazalištu za djecu materijalizirali smo upravo u produkciji predstave „Ključarica“, autorskom projektu Mihaele Sirotnjak Železnik.
Intimna i interaktivna predstava, tkana je čistom dječjom igrom i poetskom atmosferom te glazbom kraja iz kojeg dolazi priča. Koncipirana je kao kazališno „buđenje svih osjetila“ u kojem se isprepliću pripovijedanje, lutkarstvo, gluma i glazba stvarajući jedno malo veliko kazalište uhvaćeno u trenutak magije u sugestivnom oživotvorenju bajki, legendi i predaja.
Zaboravljene narodne priče otrgnuli smo iz zaborava, oteli sa požutjelih stranica i vizualizirali u punokrvnu predstavu za djecu koju, osim vlastitih autorskih songova, oplemenjuje glazba etno skupine „Veja“ te scenografija inspirirana dječjim igračkama i igrama.
Svaku priču likovno je oblikovao jedan/na od renomiranih likovnih umjetnika/ca.
Priča koja će se uprizoriti ovisi o ključu koji odaberete. U jednom uprizorenju u trajanju od 35 minuta možete pogledati/otključati 1-2 priče. Tu možete pronaći Malu vilu, Djevojku iz ružmarina, legendu o Šparožnoj jami (Kastav), Legendu o stijeni kod Kraja, Rusalku, Priče o hrvatskim divovima…

Budite i vi djeca ključari
priča čuvari
Ključarice priča čuvarice

Sudjelovali i pomogli: Marko Anić, Lado Bartoniček, Srđan Badurina, Dino Marković, Ratka Višnić, Đurđica Bokor i dr.

GALERIJA


Vrati se natrag »