Teatar Oz

Džep 2016.

Dječji festival malih i minijaturnih scena

BRSEČ 26.6. – 26.9. 2016.

kao prvo zagonetno drvo
Prvi „Džep“ dječji festival malih i minijaturnih scena održat će se u razdoblju od 26. lipnja do 26. rujna 2016., svake zadnje nedjelje u mjesecu, u Brseču na lokacijama „Najmanjeg kazališta na svijetu“ Teatra Oz i starogradske jezgre Brseča – srednjovjekovnog gradića na litici visoke obale te će se u pet festivalskih dana predstaviti 4 predstave, 2 izložbe, 1 radionica i 1 književni susret za najmlađe ljubitelje kazališta (i sve one koji će to tek postati) prilagošene uzrastu od 18 mjeseci do 12 godina.
26.6. u 17:30 „Džep“ otvara projekt Matije Bobeka, Interaktivnom izložbom dječjih igračaka pod nazivom „Kao prvo – zagonetno drvo“ i radionicom za djecu (3+) i roditelje gdje će djeca mogi istraživati zagonetne oblike iz prirode i pretvoriti ih u funkcionalne igračke. Izložba će biti otvorena i u ponedjeljak, 27.6. od 10 do 13h. Za radionicu su obavezne prijave zbog ograničenog broja sudionika.
Nakon radionice za vas smo odabrali predstavu pod nazivom “Vilko i Dlakavi čovjek” Laboratorija zabave je u suradnji s Etnografskim muzejom iz Zagreba, putem koje se promovira očuvanje i izrada tradicijskih drvenih igračaka, kao i oživljavanje zanata starih majstora.
Drugi dan festivala 31.7. u 18h obilježit će premijerna izvedba predstave za djecu (3+) „Kako je princeza postala žaba“ Umjetničke organizacije Clou i Teatra Oz. Predstava je Autorski projekt glumice Nine Sabo.

Treći dan festivala 28.8. u 18h u svom džepu odnesite sjećanje na „Priču o vodi“ predstavu za djecu (1,5 +) Kazališta Male scene iz Zagreba. Glumac Marko Makovičić uvest će vas u čaroban vodeni svijet gdje voda postaje neiscrpan izvor mašte, prijatelj i partner u igri.
Četvrti i posljednji dan festivala 25.9. u 11h sačuvali smo za Književni susret s Mladenom Kušecom, nepresušnim autorom dječje literature, velikim prijateljem djece, koji kroz šalu, smijeh i zanimljivu priču pokušava djeci i odraslima pomoći da pronađu sebe, da sačuvaju sve dobro među ljudima i prirodi koja ih okružuje, da prepoznaju sve one čari života oko sebe koje su sada, u eri elektronike, pale u drugi plan (da ne kažemo u zaborav). Ne propustite susret s čovjekom koji govori iskrenim jezikom djeteta u sebi!

dzepIva Magdić (Iva art&design atelje), umjetnica iz Ogulina, priključila se kreativnom timu Teatra Oz i „Džepa“ te izradila kretivne džepove koji će ove godine biti zaštitni znak ove kazališne manifestacije – koji se dodijeljuju svim sudionicima festivala. Ali i publika će imati mogućnost „prisvojiti sebi“ unikatni kreativni džep s pričom ili porukom:„…u moru, na zemlji, u svemiru…postoji „Najmanje kazalište na svijetu“! Nosi ga sa sobom u svome džepu!“

Za sve programe OBAVEZNE su rezervacije!
Ulaznice za sve predstave i programe mogu se rezervirati na e-mail: najmanjekazalistenasvijetu.oz@gmail.com, ili na 091 884 29 64 (sms) te preuzeti najkasnije 15 minuta prije početka predstave na blagajni „Najmanjeg kazališta na svijetu“ u Brseču. Blagajna kazališta radi isključivo na dan izvedbe i otvara se sat vremena prije početka programa.
Cijena ulaznice za sve programe iznosi 30 kn za djecu i odrasle.

Program

26.6. NEDJELJA
17.30h Otvaranje festivala

18h „KAO PRVO – ZAGONETNO DRVO“
Interaktivna izložba dječjih igračaka i radionica za djecu (3+) i roditelje, Matija Bobek, „Najmanje kazalište na svijetu“

20h „VILKO I DLAKAVI ČOVJEK“
Storrytelling/pripovijedanje (2,5+), Laboratorij zabave u suradnji s etnografskim muzejom (Zg), starogradska jezgra


27.6. PONEDJELJAK
10h-13h „KAO PRVO – ZAGONETNO DRVO“
Interaktivna izložba dječjih igračaka i radionica za djecu (3+) i roditelje, Matija Bobek, „Najmanje kazalište na svijetu“


31.7. NEDJELJA
18h „KAKO JE PRINCEZA POSTALA ŽABA“
Umjetnička organizacija Clou i Teatar Oz, premijerna izvedba predstave za djecu (3+), „Najmanje kazalište na svijetu“


28.8. NEDJELJA
18h „PRIČA O VODI“
Kazalište Mala Scena (Zg), predstava za djecu (1,5 +), „Najmanje kazalište na svijetu“


25.9. NEDJELJA
11h MLADEN KUŠEC
Književni susret (5+), „Najmanje kazalište na svijetu“


Dođite i strpajte u džep pregršt kazališnih emocija i dobrih vibracija!
Vaš Teatar Oz


Vrati se natrag »